Vine vara si odata cu ea oferte, vouchere de reducere si discounturi la vacante all inclusive. Multitudinea de all inclusivuri si diversele tipuri de masa, fac din ce in ce mai dificil sa alegi locatia pentru vacanta dorita. Asa ca o sa incerc sa va explic diferentele si avantajele fiecarui tip de masa.
In primul rand complexele diverse de all inclusive se regasesc in statiunile de vacanta(nu le cautati in orasele destinate city-breakurilor) si includ un minim de 3 mese, diverse bauturi alcoolice si non-alcoolice, diverse gratuitati la servicii si acces la animatie, sporturi….Dar sa incepem cu inceputul: cazare cu mic dejun ๐ Micul dejun in general poate sa fie de 3 tipuri:
1. Mic dejun complet sau continental este micul dejun care alaturi de o bautura calda primesti si produse de panificatie, apa si unt sau gem/miere.
2. Micul dejun englezesc sau American breakfast este un mic dejun complet la care se adauga preparate de bucatarie: carne prajita, oua, fasole ciuperci iar cel american contine si clatite, omlete, lapte si cereale cu fructe uscate.
3. Micul dejun bufet variaza ca bogatie in functie de categoria hotelului dar in general contine produse de patiserie, cafea, ceai, sucuri, prajituri, fructe, oua, gemuri, cascaval, mezeluri, omleta, ochiuri, oua fierte, carnati prajiti, bacon prajit, fasole fiarta, clatite, etc.Sa continuam … cazarea cu demipensiune(half board) care contine micul dejun si masa de seara, ambele de obicei tip bufet si cazarea cu pensiune completa (full board) ce contine toate cele 3 mese principale: mic dejun, pranz si cina, dar fara bauturi de nici un fel incluse.Si am ajuns la subiectul All Inclusive. Cel mai ieftin all inclusive este all inclusive light care nu include bauturi alcoolice, apoi avem clasicul all inclusive ce contine pe romaneste pensiune completa (cele 3 mese principale ale zilei) si consumul bauturilor alcoolice si non alcoolice locale, de la 7 dimineata, pana seara la 23.00 (programul poate sa difere putin de la hotel la hotel), in timp ce hotelurile de lux ofera servicii de mega-ultra all inclusive sau elegance ultra all inclusive, ce ofera servicii suplimentare.La elegance ultra all inclusive mini-barul din camera este gratuit si poti comanda mancare 24 de ore din 24. Ultra-all inclusive cuprinde pe langa serviciile de all inclusive, activitati din zona entertainment-ului, toate gratuite, sau, mai exact, incluse in pretul serviciului platit: caiac, hidrobiciclete, tenis…Diferenta intre ultra all inclusive si all inclusive o fac si bauturile de import, incluse numai in prima categorie. O regula importanta a all inclusive-ului spune ca poti manca oricat la restaurant, dar sub nicio forma nu poti lua mancare โla pachetโ in cazul in care crezi ca ti se va face foame pana la urmatoarea masa. Tot ce scoti din restaurant e considerat furt. Regula e valabila pentru orice varianta de pensiune cumparata. Daca am platit, nu inseamna ca luam tot bufetul ๐Fiecare hotelier poate sa aiba propria lui definitie cu privire la ofertele all inclusive. Nu exista inca o norma internationala. Ca sa nu ai surprize, trebuie sa verifici informatiile bine, de obicei fiecare hotel avand o fisa cu explicatia complexului de all inclusive folosit si pe care o poti solicita agentiei tour-operatoare sau o gasesti direct pe site-ul hotelului.
*Daca ti-a placut te astept cu un like pe pagina de Facebook Multumesc ๐